آداپتورمعرفی فروشگاهمنبع تغذیه

آداپتور چیست و انواع آداپتور چه ویژگی‌هایی دارند؟

در تعریف ساده باید گفت آداپتور وسیله یا منبع تغذیه‌ای است که می تواند برق با ولتاژ بالا را کاهش دهد و پایین آورد تا برای دیگر دستگاه‌های الکترونیکی قابل استفاده شود. برای نمونه آداپتورها می توانند ولتاژ برق متناوب یا همان AC شهری که ۲۲۰ ولت است را به ولتاژ مستقیم DC پایدار ماندن ولتاژ برقی که باطری دارد تبدیل کند. در واقع ولتاژ بالای AC را به عنوان ورودی از طریق دوشاخه‌ای که دارد دریافت می کند و سپس به ولتاژ DC کاهش یافته تبدیل می نماید و طبیعتا از آن‌جایی که می توان همواره از آن بهره برد و هزینه‌ی ویژه‌ای ندارد در برابر باتری‌ها اقتصادی‌تر و به صرفه تر است. همچنین در پایان این مقاله به معرفی دو فروشگاه اینترنتی معتبر که انواع آداپتور را ارائه می دهند خواهیم پرداخت.

انواع منبع تغذیه و آداپتور
انواع منبع تغذیه و آداپتور

مولفه‌های مهم آداپتور جریان و ولتاژ خروجی

دو مولفه یا معیار مهم برای آداپتورها وجود دارد، هرچند مولفه‌های دیگری نیز که دارای اهمیت هستند وجود دارد که در زیر به این موارد خواهیم پرداخت. این مولفه‌های مهم شامل شدت جریان خروجی، ولتاژ خروجی ، فرکانس کارکرد، نوع و اندازه فیش است. البته موارد دیگری را نیز می توان اشاره کرد که در حالت تخصصی تر وجود دارد. اما هم اکنون به این موارد که اشاره شد خواهیم پرداخت. باید توجه کرد که روی دستگاه‌های گوناگون معمولا اطلاعات اینچینین در بخش ورودی برق درج شده است. برای نمونه مبدل HDMI به AV یا دانگل بلوتوث یا پلیر ۲۲۰ ولت فلش خور ضبط قدیمی نیز به گونه ای از برق DC آداپتوری استفاده می کنند.

ولتاژ خروجی

آداپتورها پس از دریافت ولتاژ ۱۱۰ ولت تا ۲۴۰ ولت می توانند آن را تبدیل به ولتاژ خروجی Output از ۳ تا ۴۸ ولت کنند. برای نمونه باید به آداپتور های ۳ ولت، ۶ ولت ، ۷٫۵ ولت، ۹ ولت، ۱۲ ولت، ۱۴V، ۱۸V، ۲۴ ولت ، ۳۶ ولت و ۴۸ ولت اشاره کرد. ولتاژ خروجی بستگی دارد به دستگاهی که قرار است از این آداپتور استفاده کند. برای نمونه دوربین‌های مداربسته و سیستم های امنیتی، انواع مودم، سیستم صوتی و آمپلی فایر و… معمولا از انواع آداپتور ۵ ولت و انواع آداپتور ۹ ولت استفاده می کنند. در مبحث رباتیک نیز از آداپتور های ۶ ولت و ۹ ولتی استفاده بیشتری می شود. در مانیتورهای سامسونگ و ال جی و .. از اداپتور های ۱۴ ولت و…

آداپتور بین راهی یا رومیزی
آداپتور بین راهی یا رومیزی

شدت جریان

میزان شدت جریان خروجی نیز دارای اهمیت است. آمپر آداپتورهای مورد اشاره می تواند از ۳۰۰ میلی آمپر باشد تا ۱۲ آمپر. این بستگی دارد به میزان مصرف و شدت جریانی که دستگاه مورد نظر نیاز دارد. برای نمونه برخی از آمپلی فایرها نیاز به شدت جریان ۳ امپر دارند و برخی از آداپتور ۱۲ ولت ۵ آمپر استفاده می کنند. گاهی نیاز است که برخی از آمپلی فایرهای مونو را به آداپتور ۲۴ ولت ۱۰ آمپر مجهز کرد ( یا آمپلی فایر ۲۰۰ وات استریو ) و گاهی نیاز است که ال ای دی ها را با آداپتور ۱۲ ولت ۶ آمپر تغذیه کرد. باید اشاره کرد که معمولا بهتر است که شدت جریان را بالاتر از چیزی که مد نظر دارید درنظر بگیرید که افت شدت جریان در آداپتورهای سوئیچینگ تاثیری بر عمر دستگاه و منبع تغذیه نگذارد.

اندازه و نوع فیش

فیش آداپتور نیز دارای اهمیت است. برق خروجی از طریق فیش نری به دستگاه های گوناگون که دارای ورودی مادگی آداپتور هستند وارد می شود. در نتیجه باید دقت کرد که مثلا ورودی دستگاه دارای فیش آداپتور معمولی استاندارد ۲٫۱ میلی متری است یا مثلا اندازه کوچک یا بزرگ تری دارد؟ همچنین برخی از آداپتورها برعکس حالت استاندارد منفی وسط هستند که باید با دقت در نظر داشت.

انواع آداپتور سوئیچینگ، ترانسی و صنعتی

همچنین می توان اشاره کرد که انواع منبع تغذیه می تواند مدل های گوناگونی داشته باشد. آداپتورهای سوئیچینگ، ترانسی و صنعتی.

آداپتور سوئیچینگ

آداپتورهای سوئیچینگ معمولا در واقع یک برد الکترونیکی هستند که در درون یک محفظه پلاستیکی عایق سیاه رنگ جای گرفته اند. این دسته از آداپتورها در استفاده های خانگی کاربردی هستند چون دارای ایمینی بالایی هستند. این دسته معمولا در این دسته از منابع تغذیه رومیزی یا بین راهی یا آداپتورهای دیواری عرضه می شوند. اما آداپتورهای دیگری نیز داریم.

شکل آداپتورهای دیواری ترانسی
شکل آداپتورهای دیواری ترانسی

آداپتور ترانسی

ترانس ها و منبع تغذیه های ترانسی نیز از انواع پُرکاربرد منبع تغذیه هستند. این نوع برعکس سوئیچینگ ها دارای اندازه و وزن بالاتری هستند. البته باید درنظر داشت که معمولا آداپتورهای ترانسی دارای شدت جریان دقیق تر اما ولتاژ نادقیق تری در برابر مدل های سوئیچینگ هستند.

پاور صنعتنی

آداپتورهای صنعتی معمولا دارای روکش و محافظ شبکه ای فلزی هستند و شدت جریان های بالاتری را به کاربر ارائه می دهند. این دسته از منابع تغذیه دارای خروجی سوئیچینگ هستند و معمولا شدت جریان های بالاتری را نسبت به آداپتورهای خانگی و غیر صنعتی ارائه می دهند. خروجی و ورودی برق آن ها معمولا به صورت ترمینال و فیش های ترمینالی است و خبری از فیش و .. دوشاخه نیست. همچنین در شدت جریان های بالا معمولا این دستگاه ها دارای فن خنک کننده هوشمند هستند.

پاور صنعتی سوئیچینگ
پاور صنعتی سوئیچینگ

خرید اینترنتی انواع آداپتور و ترانس

جهت خرید انواع آداپتور و ترانس به عنوان منبع تغذیه می توانید به فروشگاه های معتبر که به صورت کامل تمامی آداپتورها را پوشش می دهند مراجعه نمایید. ما در این بخش دو لینک از دو فروشگاه معتبر اینترنتی که ثبت وزارت صنعت و وزارت ارشاد بوده و انواع آداپتورها و منابع تغذیه را به صورت یک‌جا دارند معرفی می کنیم که می توانید از آن ها به صورت آنلاین خرید انجام دهید.

کلیک کنید: فروش انواع آداپتور و ترانس از فروشگاه فروهر
کلیک کنید: فروش انواع ترانسخرید انواع آداپتور از فروشگاه چیستا

برچسب ها
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن